Historie

billede_historieSom det er tilfældet med mange opfindelser, er Catonets udviklet med afsæt i egne erfaringer.

Administrerende direktør Cato Christensen har flere års erfaring som montør på vindmøller. Derfor ved han, hvor farligt det er, når flere montører arbejder på samme tid og på forskellige niveauer inde i vindmølletårnet. Værktøj, der tabes fra store højder, kan være livsfarligt eller invaliderende, hvis det rammer en kollega mange meter længere ned. Sikkerhedshjelmen yder ganske vist nogen beskyttelse, men resten af kroppen er sårbar overfor nedfaldende genstande.

Derfor har Cato Christensen opfundet et sikkerhedsnet, som kan spændes ud inde i mølletårnet. Nettet opfanger nedfaldende genstande effektivt, således at montører trygt kan arbejde uden at risikere liv og lemmer.

For mølleejere/producenter betyder nettet sparet arbejdstid og økonomi, fordi flere montører nu kan arbejde i møllen på samme tid, og specielt offshore betyder den effektive arbejdstid alt.

Catonets ApS har patenteret sikkerhedsnettene, som er udviklet i samarbejde med Siemens og testet minutiøst på Teknologisk Institut.

Nettet monteres nemt og hurtigt på eksisterende bolte i mølletårnet og er allerede taget i brug i møller i store dele af Europa og Afrika offshore og onshore.